miercuri, 7 noiembrie 2012

Digi Tales - povești digitale

În perioada 29-31 octombrie 2012, la Biblioteca Județeană ” V.A.Urechia” Galați s-a desfășurat cursul DigiTales - povești digitale sub îndrumarea trainerului Titina Dediu.
La acest curs am învățat să creem povești digitale îmbinate cu imagini, muzică, voce. La realizarea poveștilor am folosit calculatoatele, internetul,scannerul, fotografii de familie, stickul. Fiecare participant a prezentat la sfârșitul cursului câte o poveste. Cunoștințele dobândite au pus în valoare diferite experiențe de viață sau activități desfășurate în biblioteci.
Vă prezint povestea ”Clubul de vacanta la biblioteca.”

vineri, 12 octombrie 2012

Toamna, în ochi de copil

Mânuțe harnice și pricepute au confecționat în cadrul Clubului de vacanță, copaci și decorațiuni de toamnă pentru ferestre.


Cu ele am decorat și înfrumusețat biblioteca.

luni, 24 septembrie 2012

Fereastră către opera lui Coșbuc

      La activitate au participat elevii clasei a VIII-a B, coordonați de doamna profesoară Emilia Lazurcă. Obiectivul general al activității a fost promovarea creației poetului George Coșbuc. În acest scop s-a organizat o expoziție de carte, s-a prezentat PPT” Viața și opera poetului ” realizat de doamna profesoară Georgeta Enacopol, s-au lecturat poezii, s-a vizionat PPT ” Doina”.
     ” Toată viața țărănească, de la bucuriile și veselia nunții, până la durerea morții, toate năcazurile țărănești le cunoaște Coșbuc nu din cărți, ci trăite de el; le cunoaște prin legătura de sânge de aceea întreaga această viață e zugrăvită cu atâta adevăr și cu atâta sinceră simpatie.” ( Constantin Dobrogeanu - Gherea )



        Prin originea sa, prin aspirațiile și realizările sale, Coșbuc a fost și va rămâne poetul care a realizat poate, cea mai frumoasă imagine a satului, a obiceiurilor și tradițiilor neamului român.

miercuri, 1 august 2012

Masti







Arlechin












CLUBUL DE VACANȚĂ 2012

Miercuri, 18 iulie 2012, la ora10 a avut loc prima întâlnire din cadrul Clubului de vacanță organizat de Biblioteca comunală Tulucești. Întrunirile vor avea loc în perioada 18 iulie - 29 august 2012, în fiecare miercuri.

marți, 12 iunie 2012

Votați-ne!

Școala lui Andrei este un concurs pe teme eco-civice și se adresează școlilor generale care fac parte din comunitățile unde Petrom desfășoară activități.
Elevii Școlii Gimnaziale Tulucești au fost receptivi la această inițiativă și s-au înscris în concurs cu două proiecte.
”Stadionul nostru” și ”Mens Sana In Corpore Sano”. Primul proiect dorește să reamenajeze stadionul comunal lăsat în paragină și degradat, iar cel de-al doilea proiect dorește amenajarea unui teren se sport în curtea școlii.
Fiți alături de ei și votații pentru a câștiga!
Intrați pe www.taraluiandrei.ro

În imagini echipa ”Temerarii” cu Proiectul ”Mens Sana In Corpore Sano”.


Vă mulțumim!

miercuri, 6 iunie 2012

Sărbătoare la Brateș

A șasea ediție a manifestării ”Sărbătoare la Brateș” s-a desfășurat duminică 3.06.2012, începând cu ora 16, la Căminul Cultural Tulucești cu premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.
La ora 17, după deschiderea oficială făcută de primarul comunei, Bratu Petrică, s-a dat starul distracției. Pe scena în aer liber a Căminului Cultural au urcat pe rând Ansamblul ”Doina Covurluiului” din Galați, ansambluri folclorice din Republica Moldova, grupul folcloric ”Mugurași de sălcioară” din comună, formația ”Haiducii”, soliștii Krishna și Rukmini. Așteptată cu nerăbdare, solista Margareta Clipa a încântat publicul cu minunatele cântece moldovenești.
Locuitorii satelor Șivița și Tătarca s-au bucurat și ei de un minunat spectacol.

Prietenie...joc...copilărie

”Orice copil are un nume,
Orice copil are o zi,
Lumina lui aprinsă-n lume
De noapte ne-ar putea păzi.”

Copilăria este un tărâm magic. Este singurul moment al vieții când trăim totul cu maximă intensitate. Copilăria înseamnă jocuri, zâmbete, soare, prietenie.
Copii din comuna Tulucești au fost invitați de autoritățile locale să participe la spectacolul ” Prințesa și broscoiul”. La final fiecare copil a primit o ciocolată.
La mulți ani, dragi copii!

marți, 29 mai 2012

O lacrimă la crucea lor

” Se sting veteranii, lăsați în uitare,
   Încet, în tăcere și-n lacrimi se sting.”

Mai mult ca oricând, în aceste vremuri tulburi, să contribuim cu gândul, dar mai ales cu fapta la revigorarea cultului pentru cinstirea eroilor și readucerea lor în memoria tinerei generații.
De Ziua Înălțării Domnului Isus Hristos și de Ziua Eroilor, locuitorii comunei Tulucești au sărbătorit cu mare cinste aceste evenimente. S-au așezat flori și s-au aprins lumânări la Monumentul eroilor din centrul comunei și s-au oficiat slujbele de pomenire a eroilor căzuți pe câmpul de luptă, în toate satele comunei. Elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Șivița, îndrumați de doamna învățătoare Nour Zânica, au adus un omagiu eroilor satului Șivița.
La Tulucești, după comemorarea eroilor, s-a lansat cartea ” Monografia comunei Tulucești”. Cu sprijinul Consiliului Local s-au tipărit 2000 de exemplare. Fiecărei familii din comună îi revine câte un volum.

luni, 23 aprilie 2012

Săptămâna Națională a Bibliotecarilor

” Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor” se sărbătorește anual pe 23 aprilie și este organizată de UNESCO în scopul promovării dreptului și libertății lectuii, încurajarea și stimularea lecturii, atragerea copiilor și tinerilor spre instituțiile de cultură, spre bibliotecă, spre carte și lectură. Deviza acestei sărbători mondiale este ”Lectură pentru toți”.
Prima asfel de manifestare s-a desfășurat în 1995. 23 aprilie marchează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a scriitorului peruan Inca Garcilaso de la Vega.
Prin H.G. nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată ”Ziua Bibliotecarului din România”, asfel că în țara noastră, începând cu 2005, în ziua de 23 aprilie se sărbătorește și” Ziua Bibliotecarului” concomitent cu ”Ziua Intrenațională a Cărții și a Dreptului de Autor”.
Cartea și biblioteca contribuie la redescoperirea lecturii ca o plăcere, o relaxare, un izvor de cunoaștere și visare fără egal. Biblioteca e oaza de liniște și de frumos, iar cartea - popas al spiritului în zbor spre împlinire și poate că, într-adevăr, nu este alta, așa cum spunea Miron Costin ” mai frumoasă și mai de folos în toată viața omului decât cetitul cărților”.
”La Mulți Ani” tuturor bibliotecarilor!